RALLY-LYDIGHET

RALLY-LYDIGHET

Hva er rallylydighet? 

Rallylydighet er en hundesport som oppstod i USA. I 2005 ble Norsk rallylydighetsklubb dannet og i 2013 ble sporten godkjent av NKK.
I rallylydighet går eier og hund en bane sammen i en bestemt rekkefølge. Banene består av 15-22 skilt med øvelser fra lydighet, agility og freestyle. Som i agility er banene nye for hver gang, slik at man aldri vet hvilke kombinasjoner som kommer, men eier har mulighet til å gå igjennom banen i 10 minutter før konkurransen uten hund. Alle starter med 200 poeng og blir trukket etterhver om man gjør noe feil.

Det konkurreres offisielt i fire klasser. Etter hvert som man kommer oppover i klassene kommer det flere skilt med høyere vanskelighetsgrad. Om man ikke er klar for å starte å konkurrere i klasse 1 er det også en rekruttklasse hvor man kan belønne hunden visse steder underveis.

Hovedfokuset til rallylydighet ligger på glede, samspill og gode holdninger. Eier har derfor lov til å rose og oppmuntre hunden så mye han eller hun vil under konkurransen. Sporten passer derfor veldig godt for alle hunder.

Tatt fra norsk rallylydighets klubb.

 

Rallylydighet – morsomt, spennende og nyttig

En rallylydighetsbane består av 15-20 skilt som beskriver en øvelse du og hunden skal gjøre ved dette skiltet.

Treningen bygger på samarbeid, kontakt og belønninger. Øvelsene er slik at de fleste hunder og eiere kan klare å få til dette. Det er ingen høye hopp, ingen lange fellesdekker, ingen apporter og ingen som kommanderer deg. Samt å komme seg igjennom en hel konkurransebane tar maks fire minutter.

Rallylydighet passer for alle raser, den passer for alle mennesker, unge som gamle, og er en utrolig sosial og trivelig hundesport.